Comunicat de presă mai 2011

Praga, 19 mai 2011

Sărbătoarea Romnilor din Republica Cehă, ediția a doua

Duminică 29 mai 2011, parcul Kinsky Praga 5

Asociația Romnilor din Republica Cehă, cu sprijinul financiar al Guvernului Romniei prin Departamentul Romnilor de Pretutindeni și sub înaltul patronaj al Excelenței Sale Doamnei Daniela Gîtman, Ambasadorul Romniei în Republica Cehă și al Primăriei Praga 5, organizează a două ediție a Sărbătorii Romnilor din Republica Cehă în ziua de duminică, 29 mai 2011.

Sărbătoarea Romnilor este un eveniment cultural de o zi care are drept scop de a promova tradițiile romnesti, de a-i reuni, măcar pentru o zi, pe toți cei care locuiesc  în Cehia și simți romneste, de a promova artiști romni (membrii ai comunității și oaspeți din străinătate) și de a petrece cu mâncare și muzică romneasca.

Această manifestare culturală se va desfășura pe terasa din parcul Kinsky, Praga 5 incepnd cu orele 12:30, după celebrarea Sf. Liturghii în limba romnă în biserica S. Mihail aflată în același parc. Programul include muzică și dansuri populare romnesti prezentate de către ansamblul folcloric.

Promoroacă al comunității românesti din Mannheim Germania, recital cu Rodica Stegărescu (Republica Moldova), piesa de teatru Clovnii prezentată de către Teatrul pentru copii și tineret Luceafărul din Iași, formația Zacharovci din Nadlac , Banat, organizarea de ateliere meșteșugărești  (ceramică, pictură icoane, costume populare și mărtișoare), vernisajul unei expoziții fotografice pe tema “Românii: oameni și tradiții”, tombolă, colțului copiilor, degustarea de produse culinare tipic românesti.